Fast fashion? Liever niet! Een documentaire en discussie over de textielindustrie op 30 november

Op woensdag 30 november wordt een documentaire getoond over de misstanden en de vervuiling in de textielindustrie. We gaan daarover met elkaar in gesprek in het tuinhuis van Buurthuis Lydia. 

De productie van schoeisel en kleding en vooral van goedkope, zogeheten ‘fast fashion’ veroorzaakt enorme problemen. Momenteel is de textielindustrie de op één na grootste vervuiler op aarde, na olie en kolen. Bovendien zijn de omstandigheden waarin wordt gewerkt vaak zeer slecht. Uitbuiting, kinderarbeid en ziektes door het werken met chemicaliën zijn schering en inslag, waardoor in de productielanden enorme milieuschade is ontstaan. Schoon (drink)water is er vaak niet meer. 

Wie er wat langer over nadenkt, vindt het zorgwekkend. We weten wel dat het er is, maar we weten vaak niet goed wat we hier zelf aan zouden kunnen doen. Bovendien is het voor lang niet iedereen weggelegd om verantwoorde, duurzame kleding te kunnen kopen. Dus wat nu? 

Gespreksleider van de discussie is Mignon van Ingen. Zij houdt zich al jaren bezig met dit onderwerp. Vooral met de vraag hoe we daar op een positieve en creatieve manier verandering in kunnen brengen. Daarom organiseert zij al vele jaren kledingruilfeesten, workshops en lessen over creatief hergebruik van textiel en meer. Ook zal zij ter inspiratie leuke, praktische voorbeelden meenemen. 

Kom meepraten op woensdag 30 november a.s. van 19:30 tot 21 uur 

Toegang is gratis. Aanmelden of meer info: pauperchic@gmail.com 

Fast fashion Liever niet!

Sorry, we konden geen berichten vinden. Probeer andere zoekterm(en).