Vredescafé

Het Vredescafé is bijna 25 jaar geleden ontstaan uit de Amsterdamse Vredesbeweging. Elke derde donderdag van de maand is er een bijeenkomst.

Het allereerste begin was, in 1987, de actie Platform Zuid tegen Kruisraketten. Na deze actie wilden mensen op een vreedzame en creatieve manier bij elkaar blijven komen met als thema’s onder meer vrede, ontwapening en milieu. Het was de bedoeling om dit vorm te geven door lezingen en discussie, maar ook tot uitdrukking te brengen met zang en dans.
De groep wilde zelfstandig kunnen blijven opereren. Dat kon in, toen nog, buurthuis Lydia. Wat ze wilden en nog steeds willen laten zien is dat veel mensen met ‘vrede’ bezig zijn en dat dit op veel verschillende manieren kan. Er is geen politieke kleur aan verbonden, de opstelling is neutraal.

Wanneer: elke derde donderdag van de maand vanaf 20.00 uur
Waar: Huis van de Wijk Lydia.

Toegang gratis. Wel even reserveren: s.eshuis@planet.nl

Meer info: 020-6620720/ 0623790057

www.vredescafe.nl

 

 

PROGRAMMA 2021

Donderdag 16 september

Wees welkom op 16 september vanaf 20:00 uur met het thema ‘kwetsbare meisjes’.

Faye Emmerich en Btissame El Bouhdifi , adviseur seksuele intimidatie & seksueel geweld van de gemeente Amsterdam, geven een korte inleiding over het project ‘kwetsbare meisjes’ van de gemeente Amsterdam.

Aansluitend volgt de ‘Ik ben Tara’ boekbespreking door Danielle Emmerich en kunt u van een optreden door de danstheatergroep Toriba genieten.

Wel even reserveren: s.eshuis@planet.nl

de clowns in hl