Tai Chi

NB. Locatie gewijzigd!

T’ai chi is van oorsprong een Chinese bewegingsleer, waarbij het gaat om het bewust en langzaam uitvoeren van bewegingen, met speciale aandacht voor ademhaling en balans. Veel mensen kennen T’ai chi uit de parken, waar mensen – met name in China – al vroeg in de ochtend deze bewegingen staan te maken.
Het soepel maken van de spieren en gewrichten en het leren ontspannen, dragen bij aan een goede gezondheid. Het is bovendien leuk om te doen, samen in een groep met enthousiaste deelnemers.

De lessen in het Huis van de Wijk Lydia worden gegeven door Joost van Rooij. Hij beoefent T’ai chi sinds 1992 en geeft les sinds 2000. De stijl die hier beoefend wordt, heet de korte 'yang-stijl', die ook in China zelf veel beoefend wordt. De huidige groep is ooit begonnen met de 24-vorm (de 24 basisbewegingen) en zij beoefenen nu ook de vervolgvorm, de 48-vorm.

 

Nieuwe deelnemers zijn welkom, maar aangezien de groep al enige tijd bezig is, kan het wel handig zijn om al enige voorkennis te hebben. Dat neemt echter niet weg, dat wanneer men enthousiast is, er ook als beginneling plaats is in de groep.

Waar: Locatie gewijzigd.

Huis van de Wijk De Havelaar, Douwes Dekkerstraat 2, 1053 SX Amsterdam

Wanneer: dinsdagavond van 20:00 - 21:00
Meer info: j.m.van.rooij@gmail.com
Telefoon: 06-10416322
Kosten: 6 euro per les

Meer info

Nieuwe deelnemers zijn welkom!

Tai-Chi-300x214
Joost-van-Rooy