La Chansonnette

La Chansonnette

La Chansonnette koor

Chante la vie chante!              (Michel Fugain)

Eens in de veertien dagen worden er in Lydia op de maandagavond bekende Franse chansons uit de jaren zestig en zeventig gerepeteerd, ooit beroemd gemaakt door de karakteristieke stemmen van Michel Fugain, Yves Montand, Juliette Gréco, Jacques Brel, Barbara en al die anderen. En nu worden ze herontdekt door zanglustige Amsterdamse liefhebbers van Franse chansons.

Het koor La Chansonnette staat onder de bezielende leiding van pianist Nico van der Linden, bekend als begeleider van onder meer Ramses Shaffy, Liesbeth List, Marjol Flore, Mathilde Santing en Karin Bloemen.

Er is nog plaats voor enkele enthousiaste stemmen, dus als u zich enigszins kunt redden in de Franse taal en van zingen houdt, wat let u? Ook mannen zijn welkom. ‘Goed voor het evenwicht’, zegt Irka Potsdammer, één van de initiatiefnemers. ‘Het repertoire leent zich daarvoor en het is allemaal heel laagdrempelig! We zijn geen professionals, daarom zingen we voorlopig nog unisono (eenstemmig), tot iedereen de chansons goed kent. Wie belangstelling heeft kan gewoon een keer komen kijken, luisteren en eventueel meedoen (wel graag even van te voren laten weten).’

 

Wanneer: maandag (tweewekelijks)
Tijd: 20.15 – 21.45
Info: Irka Potsdammer
Contact: irapots@xs4all.nl
Kosten: ca.8,5 euro per les