Eigen Krachtvoer

Leer hoe je zelf voedsel kunt conserveren!

Conserveren is een manier om voedsel langer houdbaar te maken. Daar zijn verschillende technieken voor die je kunt leren in de workshops van Eigen Krachtvoer.
Eigen Krachtvoer is een club van wildplukkers en zelfvoorzieners. Het conserveren van voedseloverschotten is een van onze specialiteiten.
Elke vrijdagmiddag geeft Eigen Krachtvoer een workshop in Huize Lydia waar je de belangrijkste conserveertechnieken leert:

* koelen
* vacumeren        
* wecken
* inmaken in suiker
* drogen
* inzouten
* roken
* konfijten
* inleggen in azijn
* inleggen in olie
* inleggen in alcohol
* fermenteren
* worst en paté maken
* olie persen
* destilleren

Deze technieken vind je ook in de Conserveergids, aanbevolen als studieboek en in de boekhandel of via de website te verkrijgen (€ 20,00 excl. verzendkosten).

 

Wanneer: vrijdag
Tijd: 14.00 tot 17.00 uur
Waar: souterrain Huize Lydia, ingang Bronckhorststraat 3
Toegang: €15,00 per workshop, korting met de Stadspas
Zie voor de agenda van de workshops: https://www.eigenkrachtvoer.nl/agenda/
Aanmelden: via www.eigenkrachtvoer.nl

De deelnemers krijgen altijd een potje mee naar huis!