Chinese les

Mandarijn Chinees leren? Kom dan naar Huis van de Wijk Lydia!

Als u zich kunt uitdrukken in het Mandarijn Chinees zijn er meer dan een miljard mensen waarmee u kunt communiceren! En als zo veel mensen Mandarijn kunnen spreken, dan kunt u het vast ook!
In Nederland beginnen we langzaam het plezier en het belang van het Mandarijn te ontdekken. De duizelingwekkend lange geschiedenis, het gewicht van China’s economie of de kunst en keuken, er zijn talloze redenen om je in de taal van het land met het grootste aantal inwoners ter wereld te verdiepen. In Nederland is het Mandarijn sinds 2017 dan ook een officieel examenvak op Nederlandse middelbare scholen.

In de cursus leren we de vier tonen van het Mandarijn goed beheersen, lezen we Chinese teksten die zijn opgeschreven in het fonetische Pinyin transcriptie systeem, maar oefenen we ook op een laag pitje met het schrijven van Chinese karakters. De nadruk ligt op uitspraak en spreekvaardigheid. Aan de hand van de taal leren we ook over Chinese etiquette en het huidige China.

 

Docent Philip Bertrams heeft aan de Universiteit Leiden en Peking University Chinese taal en cultuur gestudeerd. Hij geeft al geruime tijd les in het Mandarijn, zowel privé als aan groepen. Met vriendelijkheid en enthousiasme geeft hij les zodat iedereen met plezier meedoet in het oefenen in deze mooie taal.

 

Wanneer:

Donderdag, 17.00 - 18.30

Serie van 10 lessen
Informatie en inschrijven: Philip Bertrams
E-mail: philip.bertrams@gmail.com

Philip-Bertrams