Ceroc dansen

Ceroc – Het Britse dansfenomeen start nu ook in Amsterdam.

 

Over de afgelopen 37 jaar is 'modern jive' partner dansen ontzettend populair geworden onder de Britten.

Het fenomeen begon toen James Cronin, een Fransman, woonachtig in Engeland, zich een dans herinnerde uit zijn jeugd, die zijn vrienden en familie in Frankrijk danste. Deze simpele partner dans was gebaseerd op the Jitterbug en geïntroduceerd door de Amerikaanse GI's gedurende tweede wereld oorlog.

James starte zijn dans bedrijf – Ceroc in 1982 in London en 37 jaar later zijn er meer dan 500.000 leden in het Verenigd Koninkrijk en wordt Ceroc nu ook gedanst in Australië, Canada, Italië, Spanje, Israel, Verenigde Arabische Emiraten, Hong Kong, Ierland, Rusland, Hongarije, Verenigde Staten, Kenya, Japan, Singapore, Zuid-Afrika en natuurlijk in Frankrijk als een nieuwe hybride van de oorspronkelijke dans.

Nederland is het meest recente land, waar Ceroc wordt geïntroduceerd door Bart Baarbé, dansleraar en manager voor Ceroc Amsterdam, hij danst Ceroc sinds 1994 in London, waar hij tot voor kort woonde en werkte.
De eerste van deze populaire en verslavende dans avonden start woensdagavond 4 September 2019 in Huis van de wijk Lydia.

Mee doen met een avondje Ceroc is makkelijk. Omdat je elke paar minuten van partner wisselt, hoef je niet met een partner te komen. Het is de leukste manier om fit te blijven. Terwijl je in Amsterdam al allerlei dansen zoals salsa en/of stijldansen kunt leren, bied deze moderne dans stijl de mogelijkheid om op populaire hedendaagse muziek te dansen, wat met name de jongere generaties aanspreekt. De afwezigheid van gecompliceerd voeten werk, maak Ceroc gemakkelijk om te leren en toegankelijk voor iedereen, zelfs als je nog nooit gedanst hebt.

Dus als je stijldansen hebt geprobeerd en je vond het voetenwerk te moeilijk of Salsa, maar niet van de muziek hield, dan is Ceroc voor jou. Gedurende vrijdansen kan een ieder zijn eigen dans stijl ontwikkelen al dansende op je favoriete muziek. Ceroc, vanwege z'n Jitterbug achtergrond, is zeer actieve dans met veel draaien en tollen, wat goeie cardiovasculaire oefening is en je dus ook lekker fit houd.

Wanneer: woensdag

Tijd:

19:30-20.15 – Beginners klas, waarin je elke week 3 van de 12 basis moves leert.
20.15-21.00 – Oefenen/vrijdansen/pause
21:00-21.45 – Gevorderde klas, waar je 3 van de vele gevorderde moves leert.
21.45-22:30 – Vrijdansen op populaire muziek met je nieuwe vrienden

Meer info: Ceroc.nl, Facebook Ceroc Amsterdam of e-mail info@ceroc.nl

De gemiddelde beginner, kan na 6 beginners klassen ook al deel nemen aan de gevorderde klassen.
Ceroc is geen cursus, dus als je een avondje niet kan is dat geen enkel probleem.

De dansavonden beginnen 4 September 2019.

Ceroc-450x247